Despre Univers asa cum este si cum ar putea fi

Acum doua seri ma uitam la Family Guy, episodul in care Stewie si Brian viziteaza diverse posibile universuri. Foarte amuzant! De exemplu universul in care toata lumea trebuie sa faca treaba mare acum, sau universul in care exista doar un om, care iti face mereu complimente, sau universul in care cainii sunt stapanii oamenilor. Nu stiu care a fost intentia acestui episod, sau daca a avut alta intentie pe langa acea de a amuza publicul, dar cu siguranta m-a pus pe ganduri.

Lumea asta in care traim, noi o luam asa cum e si nu mai apreciem nimic. De parca e normal sa fie asa si nu ar putea fi altfel. Dar totusi daca 1+1 nu ar fi 2? Daca in timpul adunarii ceva s-ar intampla si ar mai aparea inca 1, astfel incat 1+1 sa fie egal cu 3? Sau daca ar aparea un numar aleatoriu in plus de fiecare daca, care sa nu fie sub controlul nostru? Stiu ce o sa spuneti, pai de unde sa apara, ca doar nimic nu apare din senin. Dar daca in acel univers ar fi normal ca lucrurile sa apara din senin? Daca materia s-ar naste din nimic? Si iar imi veti spune imposibil. Da, imposibil in lumea noastra, pe care am invatat-o inca de cand ne-am nascut si pe care creierul nostru nu o poate percepe decat asa cum o percep simturile noastre.

Imaginati-va cum ar fi lumea fara regulile matematicii. Oare ar fi diforma? Cu toate formele si cantitatile si dimensiunile in continua schimbare haotica? Creierul meu nici nu poate sa conceapa asa ceva! Cum sa fie masa la care scriu de o forma si de dimensiuni ce se schimba mereu? Dar oare ar putea sa existe obiecte in primul rand? Atomii functioneaza intr-un mod foarte ordonat, dupa niste reguli foarte precise. Cum s-ar putea ca ceva sa existe fara aceste reguli? Ne-am intoarce probabil la acea supa primordiala din care cica se trag toti si toate. Pai si toate regulile astea au aparut din intamplare? Dintr-o descarcare electrica asupra unei supe organice intr-o atmosfera lipsita de oxigen?? Ia mai ganditi-va, ca eu refuz sa cred asa ceva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s