Traiasca Romania dodoloata!

E dodoloata Romania noastra, de atata prostie, si sta sa explodeze!

Pe mine ma enerveaza foarte tare cum se manifesta poporul de 1 decembrie. Tot anul hulesc si blesteama tara, ca e imputita, ca e inapoiata, ca e naspa, desi si ei sunt parte din tara, iar de 1 decembrie li se scoala patriotismul, probabil datorita miresmelor de friptura si fasole cu carnati date pe gratis. Ca altfel nu stiu cum ii mai mobilizezi pe oameni in ziua de azi. Da-i la foale, toarna in pahar, si iaca si Romanu e fericit. Pentru un moment. Clar va gasi romanul nostru un motiv (cel putin) sa se planga. Ca daca nu ii dai se plange, iar daca ii dai, tot se plange, ca de ce nu ii dai mai mult.

Ce ma mai enerveaza pe mine sunt cei din clasa politica cu fetele lor prefacut serioase si pline de respect pentru eroi si patrie, facand act de prezenta la manifestari pentru ca asa se face, si pentru ca gloata trebuie sa te vada. Trebuie administrat cate un discurs pentru a te inscrie si tu in traditie si in lantul de conducatori, care se duce departe pana la Avram Iancu si la Cuza. Vai ce gluma buna am spus.

Cum au obrazul asa de gros sa apara in fata poporului acesta pe care il neglijeaza cu desavarsire (cu exceptia momentelor cand il manipuleaza), la ziua „de nastere” a unei tari pe care au adus-o la faliment?! Dar cum de ii rabda Dumnezeu? E ca si cum la ziua mea de nastere s-ar prezenta dusmanul meu cel mai groaznic, laudandu-ma si facandu-mi cele mai calduroase urari. E de-a dreptul dezgustator.

Mie imi e draga Romania, dar nici nu mai stiu ce se include in definitia tarii. Eu iubesc tara din punct de vedere geografic, istoric, cultural, iubesc umorul romanesc, mancarea romaneasca, muzica ce a fost, oamenii de valoare, si chiar si o parte din oamenii de rand. Iubesc spiritul poporului roman, pe care nu il mai stiu decat din amintiri, sau poate din povesti, sau poate e un ideal in mintea mea…

 

La multi ani mai buni Romanie draga, sa dea Domnul sa te pui pe picioare si sa ne aduci acasa!

Reclame

Un gând despre &8222;Traiasca Romania dodoloata!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s