Fructe de mare și risotto cu brânză albastră

Nu mă laud că sunt bucătăreasă bună, dar consider că fac mâncare cel puțin comestibilă. Aș dori să împărtășesc o rețetă simplă și incredibil de delicioasă.

Pofteam fructe de mare de o vreme lungă dar soțul nu se prea dă în vânt după așa ceva, în ciuda faptului că e născut și crescut lângă ocean. Gusturile sunt niște treburi foarte ciudate…

rețeta constă dintr-un cocktail de fructe de mare – scoici (cu sau fără cochilii), creveți (decorticați), inele de calamar – și niște legume nepretențioase. Rețeta se vrea italienească, deci este foarte sănătoasă și plină de arome proaspete. Ai nevoie de vreo două roșii bine coapte, de o ceapă albă, de vreo doi căței de usturoi, busuioc proaspăt și mai sus menționatele fructe de mare. Legumele, tăiate în buați mai mari sau mai mici, după preferință, se călesc în niște ulei de măsline pentru aprox 2 min, după care se adaugă fructele de mare și se mai călesc pentru înca aprox 5 minute. Dacă vă place, adăugați un pic de sare și piper negru măcinat. La servire, stropiți cu suc proaspăt de lămâie și cu frunze de busuioc.

 

Orezul îl faceți al italiano 😀 Căliți niște praz și ceapă în ulei de măsline pt 2min, după care adăugați orezul și îl amestecați cu uleiul și prazul, pentru a-l căli pentru 2 minute, după care adăugați apă cu delikat de legume, cât să îl acopere. Când lichidul se evaporă, mai adăugați câte puțin, și tot așa, până este fiert. Orezul trebuie să fie cremos, și umed. Mie nu îmi place foarte umed, deci fiecare face cum vrea. La sfârșit adăugați ingredientul care face acest orez așa de special – brânză cu mucegai, de care vreți voi. Eu am pus gorgonzola, ca din-aia am avut în frigider, și ca e foarte cremoasă și se topește fain-frumos.

 

E atât de simplu! Nici nu durează mult și e mult mai ieftin decât dacă mergeți la restaurant să serviți același fel de mâncare. Poftă bună, că eu am avut din plin și am devorat totul în vreo 5 minute!

Imagei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s