Escapada de weekend

Aici in Tara Galilor, cu cat mergi mai mult spre nord sau spre vest cu atat mai pitoresc si mai „de vacanta” devine peisajul. Poate asa ni se pare noua celor ce traim in sud, langa capitala si nu departe de Anglia.

Am tras o fuga pana in vest sambata trecuta si am descoperit o comoara de hotel intr-o comoara de loc. Micul hotel are un aer mai mult englezesc decat galez. Te face sa te simti ca intr-o carte scrisa de Jane Austen, te transporta in timp. Fereastra cu grilaj de lemn, strajuita de masuta de ceai si flancata de grele perdele tapisate, masa de toaleta din lemn si faianta pictata, portelanurile alb-albastre, micul dejun englezesc, toate creeaza o atmosfera de liniste veche si simpla, dar si un aer de rafinament si bogatie. Ca sa nu mai vorbesc de privelistea verde.

Din felia asta spatio-temporala englezeasca ne-am indreptat catre Tenby, un orasel pescaresc, foarte popular in timpul verii gratie plajei sale in special. Mie imi plac si stradutele inguste, casele colorate, aduc un pic a spatiu mediteranean. Am fost surprinsa totusi de lipsa oamenilor pe strazi intr-o sambata seara, amintindu-mi ca intr-o astfel de seara in orasul meu natal s-ar afla mulat lumea la o plimbare pe strada, sau indreptandu-se spre o cafenea, restaurant sau un teatru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s